“Ευρωπαϊκή” υπόσταση αποκτά ο ΟΣΕΘ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ρυθμιστικών  Αρχών για τις Επιβατικές Μεταφορές έγινε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακών Έργων Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), στην ετήσια συνέλευση του φορέα, παρουσία  του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Τσιωνά.

Τα έως χθες 27 μέλη της Ένωσης που διαχειρίζονται αθροιστικά πολλά εκατομμύρια ευρώ των Ευρωπαίων φορολογούμενων, περιλαμβάνουν το Λονδίνο, το Ελσίνκι, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, την Κοπεγχάγη, την Πράγα, και πλέον τη Θεσσαλονίκη ως μοναδικό μέλος από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην συνάντηση τονίστηκε “η αυξανόμενη βαρύνουσα σημασία αυτών των αρχών για το επιβατικό μεταφορικό έργο στις μητροπολιτικές περιοχές. Η ανάπτυξη και η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των πόλεων, οι απαιτήσεις των πολιτών, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η ταχύτητα των εξελίξεων, η διαφάνεια, η συμμετοχικότητα, το πανευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο αλλάζουν το τοπίο και το επίπεδο των απαιτήσεων από τους φορείς που σχεδιάζουν, αναθέτουν, και ελέγχουν τις επιβατικές μεταφορές”.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΟΣΕΘ, έχει κοινοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας, την μελέτη που έχει εκπονήσει για την απαίτηση λεωφορειακού στόλου μετά την έναρξη του ΜΕΤΡO, το αρχικό παραδοτέο της Στρατηγικής Μελέτης Μεταφορικών Μέσων για την ΠΕ Θεσσαλονίκης, την αποτίμηση της εξυπηρέτησης των νοσοκομείων από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον υπολογισμό δεικτών εξυπηρέτησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More