Εφ’ όλης της ύλης ανοικτή συζήτηση του Δημάρχου Θερμαϊκού με τους δημότες της Επανομής

Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Επανομής, ανοικτή συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και παρευρισκόμενων δημοτών, οι οποίοι έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που είχε προηγηθεί.

Στην ομιλία του, ο κ. Μαυρομάτης έκανε μια περιεκτική αναδρομή στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνοντας έμφαση στη Δημοτική Ενότητα Επανομής και παρουσιάζοντας σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με πολλά εξ αυτών να έχουν λάβει εγκρίσεις ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε περιλάμβαναν:

  1. Την κοινωνική μέριμνα.
  2. Την καθημερινότητα, το περιβάλλον και την ασφάλεια.
  3. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
  4. Τη βελτίωση της λειτουργικότητας του Δήμου.
  5. Τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία.
  6. Τα έργα υποδομής.

Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε τις σκέψεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των δημοτών, απαντώντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την καθημερινότητά τους.

Επισημαίνοντας ότι τέτοιες ανοικτές συγκεντρώσεις, τις οποίες η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού ξεκίνησε να εφαρμόζει εδώ και τέσσερα χρόνια, διατηρούν μεγάλη αξία, λόγω του άμεσα δημοκρατικού τους χαρακτήρα, ο κ. Μαυρομάτης ανέφερε: «Οι δημότες έχουν δικαίωμα, όσο και υποχρέωση να ενημερώνονται για όσα έχουν γίνει και γίνονται στο Δήμο και την περιοχή τους, να έχουν λόγο και να δράττονται της ευκαιρίας, μέσω συζήτησης με τη Δημοτική Αρχή, να τον διατυπώνουν. Μια τέτοια διαδικασία μόνο προς όφελος του τόπου μπορεί να είναι και για το λόγο τούτο το επιδιώκουμε κάθε χρόνο».

Μετά τη χθεσινή εκδήλωση σειρά έχει σήμερα, Τρίτη 29 Ιανουαρίου, η Δημοτική Ενότητας της Ν. Μηχανιώνας, με την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη να ανοίγει τις πόρτες της στις 18.00, για να υποδεχθεί όλους τους δημότες που επιθυμούν να ενημερωθούν, να αναπτύξουν τις σκέψεις τους και να έρθουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Δήμαρχο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More