Εύοσμος: Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα στην περιπατητική διαδρομή “Α. Τρίτσης”

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Σάββατο 11 Απριλίου 2020, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Περιπατητική διαδρομή της Α. Τρίτση στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “μετά τις εικόνες συγχρωτισμού πολιτών που παρουσιάζονται σε καθημερινή πλέον βάση στην περιπατητική διαδρομή της οδού Α. Τρίτση – φαινόμενο που μεγιστοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών- τίθεται σε εφαρμογή το Σάββατο 11 Απριλίου η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού”.

Όπως διευκρινίζεται “η απόφαση ελήφθη με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Προηγήθηκε σχετική εισήγηση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία τονίστηκε η ανάγκη της λήψης δραστικών μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στην περιπατητική διαδρομή της Α. Τρίτση, καθώς παρά τις συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ, το φαινόμενο του συγχρωτισμού λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, συνιστώντας απειλή για την εξάπλωση της πανδημίας στην τοπική κοινωνία”.

Σημειώνεται ακόμη ότι “ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προέβη τις τελευταίες 15 ημέρες στη λήψη έκτακτων μέτρων, προκειμένου να αποτρέψει την αθρόα συγκέντρωση πολιτών στην περιπατητική οδό. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν καθημερινούς ελέγχους και συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ενώ παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή και η μονοδρόμηση των δύο διαδρόμων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των διερχόμενων πολιτών. Παρά τις συστάσεις και τις εκκλήσεις της δημοτικής αρχής, με την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, τα μέτρα δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα τη μη συμμόρφωση των πολιτών στις οδηγίες περιορισμού της χρήσης της περιπατητικής ζώνης και την εκδήλωση φαινομένων συνωστισμού”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More