Ζαχαράκη: Mειωμένο ωράριο για γονείς μαθητών και στον ιδιωτικό τομέα

Για τα οφέλη που έχουν τα παιδιά από την επιστροφή τους στα σχολεία μίλησε η  υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

“Είναι σημαντικό ότι επανασυνδέονται τα παιδιά με το σχολείο. Έμειναν πολύ καιρό στο σπίτι. Θα είναι σημαντικό και ψυχολογικά” είπε χαρακτηριστικά η κα Ζαχαράκη, αλλά σημείωσε ότι αυτή η επιστροφή έχει δυσκολίες, καθώς διαθέτει τα χαρακτηριστικά των κανόνων. “Στα παιδιά δίνουμε την παραίνεση της κοινωνικότητας. Τώρα όμως θα πρέπει να προσέξουν τους κανόνες” είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Στα νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φροντίζουν να μην αναμειγνύονται οι ομάδες” πρόσθεσε και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους δασκάλους και τις δασκάλες. “Θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα αλλά θα φανεί ότι θα είμαστε ουσιαστικοί στην επάνοδο των μαθητών” δήλωσε η κα Ζαχαράκη.

Τέλος, για την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα έκανε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More