Ημερίδα για το νέο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Ο ∆ήµος Παύλου Μελά, η Αναπτυξιακή ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΑΕ/ ΟΤΑ και η ΜΟ∆ α.ε διοργανώνουν την Πέµπτη 18 Απριλίου και ώρα 17.00 στο ∆ηµοτικό Θέατρο Παύλου Μελά “Χρήστος Τσακίρης” στην Ηµερίδα µε θέµα: “Το νέο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο κτίριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και η Συλλογική Μνήμη της πόλης”.

Στόχος της ηµερίδας είναι να αναδειχτούν και να τεκµηριωθούν επιστηµονικά οι κοινωνικές, ιστορικές και τεχνικές πλευρές της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Μουσείου Εθνικής Αντίστασης  στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά αλλά και οι δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται για να λειτουργήσει το Μουσείο ως µια παρέµβαση υπερτοπικής κλίµακας που θα συµβάλλει στην ενίσχυση της συλλογικής µνήµης της πόλης.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Τοµέας Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο Υφυπουργός Οικονοµίας & Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More