Ηράκλειο: Κεραυνός «χτύπησε» τα ανεμόμετρα των διαδρόμων του «Νίκος Καζαντζάκης»

Oι καταιγίδες που πλήττουν το Ηράκλειο μπορεί να μην προκάλεσαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και στα αεροσκάφη, προκάλεσαν όμως την κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το απόγευμα της Πέμπτης ένας κεραυνός έπεσε στα ανεμόμετρα των κυρίως αεροδιαδρόμων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», προκαλώντας αναστάτωση στο προσωπικό.

Ο κεραυνός έθεσε εκτός λειτουργίας τα ανεμόμετρα που είναι απαραίτητα για τη σωστή πληροφόρηση των πιλότων σχετικά με τους ανέμους που πνέουν πάνω από το αεροδρόμιο, ώστε να προσγειώνουν με ασφάλεια τα αεροσκάφη.

Η ζημιά αυτή, είχε ως συνέπεια το προσωπικό και ο μετεωρολόγος του αερολιμένα να λαμβάνουν μετρήσεις κατά διαστήματα με φορητά ανεμόμετρα, μεταφερόμενοι με αυτοκίνητο έως τις άκρες των διαδρόμων. Έτσι, προσπαθούν να μεταφέρουν πληροφορίες για τις ριπές των ανέμων στον πύργο ελέγχου, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την ακριβή ενημέρωση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More