Ηρακλής: Έκαναν απόπειρα να εξαφανίσουν τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με αυτοχειρία

“Οι εκκαθαριστές του ΟΑΣΘ με προεξάρχοντα τον κ. Παππά έκαναν απόπειρα να εξαφανίσουν τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με αυτοχειρία”, αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του, ο συνεταιρισμός «Ηρακλής».

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, κοινοποιήθηκαν στον συνεταιρισμό τα δικόγραφα που κατέθεσε ο ΟΑΣΘ και «”σπευσε να τα προαναγγείλει ο εκκαθαριστής κ. Παππάς”, όπως τονίζει.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Κοινοποιήθηκαν στον συνεταιρισμό «Ηρακλής» τα «τρία δικόγραφα» που κατέθεσε ο ΟΑΣΘ και έσπευσε να τα προαναγγείλει ο εκκαθαριστής κ. Παππάς. Από το περιεχόμενό τους, που δεν στηρίζει καμία βασική αξίωση κατά του Ηρακλή, μπορεί να καταλάβει και ο πιο αδαής ότι τα δικόγραφα κατατέθηκαν για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες του κ. Παππά, ενόψει βουλευτικών εκλογών. Αυτό που τελικά μένει, είναι ότι ο «δημόσιος» ΟΑΣΘ καταγγέλλει το Ελληνικό Δημόσιο στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η επιδότηση που έπαιρνε, για είναι το εισιτήριο πιο φθηνό στο επιβατικό κοινό, συνιστούσε παράνομη κρατική ενίσχυση. Με απλά λόγια οι εκκαθαριστές του ΟΑΣΘ με προεξάρχοντα τον κ. Παππά έκαναν απόπειρα να εξαφανίσουν τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με αυτοχειρία. Ευελπιστούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα την αποτρέψει».

Σημειώνεται ότι τα τρία δικόγραφα που κατατέθηκαν αφορούν:

1.Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητείται να εκδοθεί απόφαση για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής».

Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΘ αιτείται:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να εκδοθεί απόφαση με την οποία να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής» έως το ποσό των 76.307.818,56 ευρώ.

Επίσης ζητείται από το δικαστήριο να απαγορευθεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής» μέχρι την έκδοση απόφασης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της καταγγελίας του ΟΑΣΘ.

Τέλος ζητείται να υποχρεωθεί ο συνεταιρισμός «Ηρακλής» να προσκομίσει έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν οι μέτοχοί του και το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό του κεφάλαιο.

2.Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της έρευνας προέκυψε ότι το κεντρικό κτίριο και τα αμαξοστάσια που εμφανίζονται ως ιδιοκτησία του συνεταιρισμού «Ηρακλής» ενοικιάζονταν στον ΟΑΣΘ με χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 100% του εύλογου τιμήματος.

Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΘ κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά:

Να καταδικαστεί ο συνεταιρισμός να καταβάλει το ποσό των 10.802.401,97 ευρώ ως αποζημίωση λόγω αδικοπραξίας.

Επίσης να καταδικαστεί ο συνεταιρισμός «Ηρακλής» και να καταβάλει στον ΟΑΣΘ το ποσό των 50.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Ακόμη ζητείται από το δικαστήριο να αναγνωριστεί ότι ο ΟΑΣΘ «ουδέν οφείλει» στο συνεταιρισμό από μη καταβληθέντα μισθώματα μέχρι και σήμερα.

3.Τέλος ο ΟΑΣΘ για την ίδια υπόθεση κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να εκδοθεί απόφαση με την οποία να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής» έως το ποσό των 10.802.401,97 ευρώ.

Να απαγορευτεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης για την υπόθεση αυτή.

H εκκαθάριση συνεχίζεται.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More