Η βασιλική οικογένεια Κατάρ βρίσκεται στην Αθήνα για επενδύσεις

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου για επενδύσεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ενέργειας πραγματοποιεί η βασιλική οικογένειας του Κατάρ που βρίσκεται από προχθές στην Αθήνα και αναμένεται να αναχωρήσει αύριο.

Συγκεκριμένα ο Σεΐχης Faisal Al Thani, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων του Κατάρ, συνοδεύεται από τους γιούς του Σεΐχη Mohammed Al-Thani (Πρόεδρο της POWERGLOBE QATAR και Optimized Holding) τον Σεΐχη Jassim Al-Thani (Αντιπρόεδρο της Al Faisal Holding), τον Δρ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο (CEO της POWERGLOBE QATAR) και τον Tareq El Sayed (CEO της ARTIC Investments). Στο σύνολο της η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από 13 άτομα, στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ARTIC Investments.

Ο Σεΐχης Faisal Al Thani και οι εκπρόσωποι του θα έχουν δύο μόνο συναντήσεις στην Αθήνα, η μία από τις οποίες γίνεται με επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού και μεγάλο πλοιοκτήτη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται κατόπιν σύστασης του ελληνικής καταγωγής Δρ. Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος ζει στο Κατάρ και αυτή την περίοδο τελεί Διευθύνων Σύμβουλος της POWERGLOBE για την Ευρώπη και την Αφρική.

Όπως ανακοινώθηκε η επίσημη αντιπροσωπεία έφτασε την Κυριακή αργά το απόγευμα από την Ντόχα στην Αθήνα, με ιδιωτικό αεροπλάνο, και διαμένει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μέχρι και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARTIC, έχει πια στην κατοχή της εδώ και δύο ημέρες το ξενοδοχείο Sheraton & Marriott στην Κωνσταντινούπολη.

Η Al Faisal Holding, είναι ο μεγαλύτερος Επενδυτικός Όμιλος στο Κατάρ, έχοντας αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία σε 30 χώρες παγκοσμίως, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, μαρίνες, αεροδρόμια, τράπεζες, στον τομέα της ενέργειας και της ναυσιπλοΐας. Η Εταιρεία ARTIC, ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει εξ’ ολοκλήρου, ως θυγατρική της Al Faisal Holding, που εδρεύει στο Κατάρ. Η ARTIC, δραστηριοποιείται στις επενδύσεις σε ακίνητα, αγοράζοντας ή μισθώνοντας τα, στοχεύοντας κυρίως στον τομέα του τουρισμού και στις σχετικές με αυτόν υπηρεσίες, τόσο στο Κατάρ, όσο και διεθνώς. Η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας ARTIC αντανακλά το όραμα της να αποτελέσει, διεθνώς, έναν από τους ηγετικούς ομίλους στον τομέα του τουρισμού.

Το τρέχων επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της ARTIC, περιλαμβάνει πάνω από 120 ανακαινισμένα και μοναδικά σε ομορφιά ακίνητα στα κέντρα μεγάλων πρωτευουσών και σε θέρετρα στη Μέση Ανατολή και την Νότια Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική. Εκτός από τον ξενοδοχειακό τομέα, η ARTIC επενδύει και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας, δημιουργώντας επιχειρηματικές και οικονομικές συνεργασίες για τις δραστηριότητες της. Η ARTIC διαρκώς διευρύνει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο με αγορές ή ανάπτυξη ακινήτων, κρατώντας πάντα στραμμένη την προσοχή της στην υψηλή ποιότητα των περιουσιακών της στοιχείων, όσον αφορά την τοποθεσία τους και την αρχιτεκτονική τους αισθητική.

Ο Σεΐχης Faisal Al Thani, έδειξε έντονο ενδιαφέρον τόσο για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όσο και για το King George, ενώ ταυτόχρονα συζήτησε για το επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη (ηλεκτρική ενέργεια με το Power4Crete), στην οποία συμμετέχει και η POWERGLOBE QATAR (θυγατρική της Optimized Holding και της Al Faisal Holding, με έδρα το Κατάρ). Τονίζεται, ότι ο γιος του, ο Σεΐχης Mohammed Al Thani, Πρόεδρος της POWERGLOBΕ, στηρίζει προσωπικά το επενδυτικό σχέδιο στην Κρήτη. Η εταιρεία προσφάτως, αγόρασε μία έκταση στο νησί, με σκοπό να υποστηρίξει τα αναπτυξιακά της σχέδια στο μέλλον.

Ο Σεΐχης Faisal, συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη στην Αθήνα και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσει στον τομέα του Τουρισμού στην χώρα μας, ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, τράπεζες και σε εταιρείες στο τομέα της ενέργειας. Ο Σεΐχης θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, στα νησιά της χώρας και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επίσημη αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα για Ντόχα αύριο το πρωί.

Πηγή: newmoney.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More