Η “γλώσσα” του σώματος ένδειξη αδυναμίας

Γράφει ο Συγκλητικός

Η εικόνα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Το δέος που είναι προφανές ότι νιώθει αντικρίζοντας τον “σουλτάνο”, σκύβοντας ελαφρώς το κεφάλι εν ίδει υπόκλισης, η χαρακτηριστική απόσταση στη μεταξύ τους χειραψία, η εμφανής διάθεσης “απολογίας” για την χρονική καθυστέρηση προσέλευσης, τη στιγμή που η ευθύνη για αυτό βαραίνει τον πλανητάρχη Ντ. Τραμπ και γενικά η ψυχρή, μονολεκτική απάντηση του Ερντογάν, δεν τιμούν την εικόνα της ελληνικής πλευράς.

Είναι δυστυχώς αυταπόδεικτο ότι τα “γεράκια” της τουρκικής διπλωματίας είχαν το πάνω χέρι από την αρχή της συνάντησης και φρόντισαν να το καταστήσουν σαφές και στους συνομιλητές τους για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Συνεπώς, αν δεν υπάρχει επαρκή, κυρίως ψυχολογική, προετοιμασία για τέτοιου είδους συναντήσεις, καλό είναι αυτές να αποφεύγονται. Γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμά τους θα είναι μεγαλοπρεπείς υποχωρήσεις στην λογική των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με έναν κατ’ επανάληψη αναξιόπιστο γείτονα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More