Η Ελλάδα εκτός ΔΝΤ – Η Λαγκάρντ μίλησε με τον Τσακαλώτο για την ταινία του Γαβρά

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε την Κυριακή στο κανάλι OPEN TV και στην ιστοσελίδα Hellas Journal ότι συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδος, αλλά και για πιο «ελαφρά» ζητήματα όπως το ελληνικό σινεμά.

Η αποκάλυψη έγινε στη συνέντευξη Τύπου στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η κυρία Λαγκάρντ ρωτήθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου, για τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και στην καλή ατμόσφαιρα που επικράτησε, και απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Έχουμε πολύ καλή και οικεία σχέση εγώ και ο Ευκλείδης», τόνισε η γενική διευθύντρια. Σημείωσε ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στα τρέχουσα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως στα δημοσιονομικά.

«Τον ρώτησα για το πως πάει η ελληνική οικονομία πως πάνε οι δημοσιονομικές πολιτικές και τα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε. Κλείνοντας, είπε ότι στη συζήτησή της με τον κ. Τσακαλώτο ε0στίασαν και σε ζητήματα σχετικά με την ελληνική βιομηχανία σινεμά.

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί για την ταινία που γυρίζει ο Κώστας Γαβράς για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου 2015, η οποία θα βασιστεί πάνω στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συναντηθεί με τη σύζυγο του κ. Γαβρά, με την οποία μίλησαν για τον ρόλο της κυρίας Λαγκάρντ. Επίσης, η γενική διευθύντρια είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τον Ελληνογάλλο σκηνοθέτη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More