Η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στη συνάντηση Καράογλου με τον πρέσβη του Ισραήλ

Με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, συναντήθηκε, στο Διοικητήριο, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, και συζήτησαν για θέματα που αφορούν την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο οικονομίας, ενέργειας, παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ειδική αναφορά στις ευοίωνες προοπτικές που υπάρχουν, προκειμένου ισραηλινές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «αμοιβαία επωφελή» τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε παραγωγικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό.

Ο κ. Αμράνι τόνισε ότι είναι «στρατηγική επιλογή» του Ισραήλ η περιφερειακή συνεργασία με την Ελλάδα και συμπλήρωσε πως η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος» της προόδου και της ευημερίας των λαών που ζουν σε αυτήν.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More