Η επόμενη ημέρα των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει για μία ακόμα φορά η Θεσσαλονίκη και ειδικότερα η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες βράδυ από κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά το πέρας της καθιερωμένης πορείας προς τιμήν της επετείου του Πολυτεχνείου μια ομάδα κουκουλοφόρων κατευθύνθηκε προς τα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα προς το Πολυτεχνείο, με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι» και τις πρώτες διμοιρίες των ΜΑΤ να ετοιμάζονται ευρισκόμενες στην μέση της οδού Αγγελάκη.

Η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε με τους κουκουλοφόρους να βρίσκονται πολύ γρήγορα στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ και να προκαλούν ζημιές με κοντάρια, βόμβες μολότοφ και πέτρες, προκαλώντας τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν πίσω από τα σιδερένια κιγκλειδώματα.

Με τους αντιεξουσιαστές να έρχονται ολοένα και πιο κοντά στο να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στην πύλη, η διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων καταφέρνοντας να απωθήσει για λίγο τους συγκεντρωμένους.

Κουκουλοφόροι συλλήψεις
Το «κρυφτό» μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμη έως ότου ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δ/νση Ανακύκλωσης και Διαχείρησης Αστικών Απορριμμάτων καταφθάσει στο σημείο προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους και να απομακρύνει τα καμμένα αντικείμενα που υπήρχαν στα οδοφράγματα πέριξ του Πολυτεχνείου.

Δείτε φωτογραφίες από την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλονίκη:

ΑΠΘ Επεισόδια
Φωτογραφία (Λάζαρος Ζαχαριάδης)
ΑΠΘ Επεισόδια
Φωτογραφία (Λάζαρος Ζαχαριάδης)
Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More