Η “Θεσσαλονίκη των Γεύσεων” εντυπωσίασε στο φεστιβάλ γαστρονομίας του National Geographic Traveller

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών το Masterclass της «Θεσσαλονίκης των Γεύσεων» που παρουσίασε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.


Το πρόγραμμα του διημέρου προέβλεπε να παρουσιαστεί το «μενού του Αριστοτέλη» και χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα από τη Χαλκιδική και την Μακεδονία, αλλά ο Θεσσαλονικιός Chef και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης συνεπικουρούμενος από στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού μετέτρεψε το Masterclass σε πάρτυ των γεύσεων της Θεσσαλονίκης και της ελληνικής γαστρονομίας. Μέχρι και το στέλεχος του Ν.G. Traveller, Matthew Midworth (Ματ Μίντγουορθ- Head of Special Projects) άφησε τους …τύπους και φόρεσε την ποδιά του Chef, μαγείρεψε και βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σερβίρει στο πλάι της προέδρου του ΟΤΘ κας Βούλας Πατουλίδου.

Το γαστριμαργικό …imperium της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε το συγκεκριμένο διήμερο υπερτερώντας σε γεύσεις, ατμόσφαιρα και προσέλευση κόσμου στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, καθώς στο Masterclass του ΟΤΘ παρουσιάστηκε ένα σύνολο υψηλής γαστρονομίας.

Μυδοπίλαφο, συνδυασμοί με καρπούζι, ελληνικά τυριά, βουβαλίσια κρέατα, δυόσμος σε πιάτα της Θεσσαλονίκης, αναμφίβολα εντυπωσίασαν, αλλά η κυρίαρχη επίδειξη γευσιγνωσίας με ελληνική τρούφα ήταν… επίδειξη ελληνικής γαστρονομικής κυριαρχίας.

Ο διάσημος Άγγλος Chef και παρουσιαστής Jonathan Phang (Τζόναθαν Φανγκ) και η Ελληνίδα Chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ήταν δύο από τους διάσημους chefs που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, την επιμέλεια του οποίου είχε ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Στο Φεστιβάλ του N.G. Traveller συμμετείχαν εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού και μεγάλες Βρετανικές επιχειρήσεις με σπόνσορα τον Τουριστικό Οργανισμό της Ουγγαρίας, αλλά η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών έθεσε χωρίς αμφιβολία όπως ανέφερε και η Πρόεδρος του ΟΤΘ κα Βούλα, τη Θεσσαλονίκη και τη γαστρονομία της στο επίκεντρο του Φεστιβάλ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο