Η προεδρική εκλογή, η αποδοχή του Βενιζέλου στην τοπική ΝΔ και ο Τάσος Γιαννίτσης

Συζητήσεις επί συζητήσεων για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Γράψαμε χτες για τα 6 πρόσωπα που ακούγονται εσχάτως πιο έντονα. Όλα είναι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς: Ευάγγελος Βενιζέλος, Μαρία Δαμανάκη, Αννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Θεσσαλονικιός πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλης Σκουρής.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τις σημερινές εξελίξεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Βελβεντό όπου περιοδεύει απάντησε ως εξής στο ερώτημα αν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ο Θεός ξέρει».

Ενδιαφέρον είχαν και τα σημερινά ρεπορτάζ των κυριακάτικων εφημερίδων και τα προγνωστικά που κάνουν. Η «Καθημερινή» φαίνεται να προκρίνει μια λύση με το προφίλ του Νίκου Αλιβιζάτου, το «Έθνος» τηρεί μάλλον ουδέτερη στάση, δίνοντας προβάδισμα σε πρόσωπο με κεντροαριστερή πολιτική προέλευση, ενώ ενδιαφέρον έχει και το ρεπορτάζ της «Μακεδονίας» που καταγράφει ανώνυμα τις προτιμήσεις 30 Θεσσαλονικέων βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, όπου επικρατούν οι προτάσεις για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Καραμανλή, ενώ καταγράφεται και ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ του ΟΧΙ στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Για τον Βενιζέλο έχει σημασία και το σχόλιο στο σημερινό «Βήμα» που προέρχεται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φέρεται να έχει απαντήσει ως εξής στην πρόταση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξω, όχι υπερ-πρωθυπουργό».

Τέλος κρατείστε και το όνομα του Τάσου Γιαννίτση, που ακούγεται επίσης. Με εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς διετέλεσε και υφυπουργός εξωτερικών, κεντροαριστερή καταγωγή και ήπιο προφίλ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More