Η F1 θέλει και δεύτερο Grand Prix στην Κίνα

Η Κίνα και η φαντασμαγορική πίστα της Σαγκάης, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος του μαγικού κόσμου της Formula 1 από το 2004.

Όμως όπως φαίνεται, σύντομα μπορεί να έχουμε και δεύτερο Grand Prix στην ασιατική χώρα. Αυτό επιδιώκει η Liberty Media, που έχει πια τα εμπορικά δικαιώματα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι άλλωστε μία πολύ σημαντική αγορά, τόσο για το σπορ όσο και για τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό. Για το ενδεχόμενο αυτό μίλησε ο Sean Bratches, υπεύθυνος για όλα τα εμπορικά θέματα που αφορούν στη Formula  1.

«Θα θέλαμε πολύ ένα δεύτερο αγώνα στην Κίνα. Ειδικά έναν αγώνα σε δρόμους πόλης. Θα ήταν μία ωραία αντίθεση με την πίστα που κατασκευάστηκε για τη Formula 1 στη Σαγκάη. Τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις που έχουμε εδώ. Θέλουμε όμως να πάμε το σόου πιο κοντά στον κόσμο. Είχαμε συζητήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, αναζητώντας τη δεύτερη πόλη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει Grand Prix. Υπάρχει προοπτική», είπε ο Bratches στο AFP.

 

πηγή: newsauto.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More