Η FIFA έτοιμη να ρίξει 2,5 δις Ευρώ για να στηρίξει τις ομοσπονδίες

Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο από τα μέσα Μαρτίου και ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους ανθρώπους της FIFA είναι διπλός. Δεν είναι μόνο το πότε θα είναι σε θέση η βιομηχανία του ποδοσφαίρου να τεθεί σε επαναλειτουργία αλλά να διαπιστωθούν και τα απόνερα που θα αφήσει το διάστημα στο οποίο μπήκε «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «The New York Times» υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι του ταμειακού αποθεματικού της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, ύψους 2.5 δις Ευρώ και να δημιουργηθεί ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Για να μπορέσει να τεθεί ένα τέτοιο σχέδιο σε εφαρμογή, να γίνει δηλαδή χρήση του αποθεματικού, θα πρέπει η απόφαση να εγκριθεί από το συμβούλιο της FIFA, όμως από τη στιγμή που αυτή η σκέψη έχει δημιουργηθεί, το διαδικαστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο τρόπος να μοιραστούν αυτά τα χρήματα στις ομοσπονδίες και τις ομάδες που θα έχουν τις μεγαλύτερες «ζημιές». Ήδη σωματεία όπως η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους έχουν προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More