Θεσσαλονίκη: Ένας ξεχωριστός αγώνας “αλληλεγγύης” στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τον αγώνα βουνού «ΣΥΖΑΘΛΟ» διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος «ΣΥΖΩΗ» (Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες).

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα βουνού με τρεις διαδρομές 27 χλμ, 15 χλμ, και 5 χλμ για διαφορετικές απαιτήσεις.

του Στράτου Λούβαρη

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, σκοπός του αγώνα είναι για άλλη μια φορά, όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι να ζήσουν τη χαρά της άθλησης, της επαφής με τη φύση, της υγιεινής ζωής, καθώς και να γνωρίσουν τις δράσεις της «ΣΥΖΩΗΣ» ενισχύοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες για ισότιμη εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.

Το μήνυμα πως «η άθληση είναι ζωή» έστειλε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, αφού πρώτα συνεχάρη τον Σύλλογο για την προσπάθεια και το έργο του.

Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία του ο κ. Καράογλου ευχήθηκε «το ΣΥΖΑΘΛΟ να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που να αποκτά κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη δυναμική» και τόνισε πως το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή διότι «οι αξίες που πρεσβεύει ως διοργάνωση μέσα από την άθληση, πρέπει να δώσουν κίνητρο, στη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων».

«Δράσεις σαν και αυτήν είναι που δίνουν κουράγιο στου γονείς να μπορούν να νιώθουν περηφάνια για τα παιδιά τους» είπε η Βούλα Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και υπογράμμισε πως «μέσα από τον αθλητισμό μπορείς τις μειονεξίες να τις μειώσεις και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος».

«Προπονιόμουν μαζί με ανθρώπους που είχαν προβλήματα κινητικά και λες που την βρίσκεις αυτήν την δύναμη. Ξέρετε είναι απίστευτη η διάθεση για ζωή. Αυτό που για εμάς είναι το αυτονόητο και τώρα δίνει την δυνατότητα μέσα από διαδρομές πανέμορφες, δύσκολες (…) και μακάρι να τις φτιάξουμε καλύτερες για να μπορούμε όλοι εμείς πιο απερίσπαστα να τερματίζουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο τερματισμός είναι πολύ μεγάλη επιβράβευση», ανέφερε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας ανέφερε πως “τα άτομα με αναπηρία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, αλληλεπιδρούν με αυτό εξελίσσοντας το και παράγοντας πολιτισμό. Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε δίπλα στα άτομα αυτά και να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τους. Από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Απόστουλου Τζιτζικώστα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας (σ.σ στον Σύλλογο) ώστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειές σας”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «ΣΥΖΩΗ» Νίκος Καζαντζίδης ανέφερε τα εξής: «Ο Σύλλογος ξεκίνησε από μια προσπάθεια οικογενειών που έχουμε παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες και τύφλωση, ένας συνδυασμός που φέρνει την τύφλωση, κινητικές αναπηρίες, αυτισμό, όλα αυτά να μπλέκονται και να πολλαπλασιάζονται μεταξύ τους για να δώσουν πολύ σύνθετα προβλήματα. Όταν αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον σύλλογο ήτανε τότε που πήραμε την απόφαση να παλέψουμε με αυτά», τόνισε.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού Πέτρος Λεκάκης ανέφερε ότι «επιθυμία και βούληση του Δήμου είναι να στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις – ειδικά όταν προέρχονται από Σύλλογο όπως είναι ο δικός σας (σ.σ αναφερόμενος στο έργο που προσφέρει ο «ΣΥΖΩΗ»).

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχαήλ Κούπκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετέφερε ένα μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Όπως είπε «σε κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους σωματίου θα είμαστε δίπλα σας αρωγοί. Εμείς έχουμε όπως γνωρίζεται και τις σχετικές παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων της πόλης και είμαστε εδώ για να το πάμε «χέρι – χέρι» το έργο του σωματείου «ΣΥΖΩΗΣ» ακόμη πιο υψηλά. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να σταθώ ότι θα είμαι εκεί στις 24 του μηνός».

«Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να πω αβίαστα ένα μεγάλο ναι όταν προτάθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και τον 5ο αγώνα του συλλόγου. Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η υποχρέωση. Ο ρόλος μας είναι να υποστηρίζουμε τις κοινωνικές προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Την ανάγκη να βελτιωθεί το δάσος του Σέιχ Σου εξέφρασε κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού της η Κούλα Γιαννακίδου δίνοντας παράλληλα με την σειρά της, συγχαρητήρια στον Σύλλογο για όλη την προσπάθεια και τις δράσεις του.

Ο «5ο ΣΥΖΑΘΛΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη με ώρα έναρξης τις 09.00.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More