Θεσσαλονίκη: Έρχεται για δεύτερη χρονιά το Run Together
Έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη το Run Together, ο αγώνας δρόμου που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στις 8 Μαρτίου 2020.
Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου
Το γεγονός παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, παρουσία εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης, χορηγών και αθλητών. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη μορφή ειδών ανάγκης και όχι χρημάτων, όπως τονίστηκε.
Ο αγώνας πραγματοποιείται σε ζευγάρια και υπάρχουν τρεις διαδρομές των 3, 6 και 9 χιλιομέτρων, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 €.
Τη στήριξή τους δήλωσαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ενώ τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πέτρος Λεκάκης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος. Και οι τρεις τόνισαν τη σημασία της τοποθεσίας, που δε δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και δε θα χρειαστεί να κλείσουν δρόμοι.
Το Run Together θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών και ένα ακόμη «συν» της εκδήλωσης θα είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών από τη ΧΑΝΘ για γονείς που θέλουν να συμμετάσχουν.
Η ώρα προσέλευσης είναι στις 09.00 και ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00.