Θεσσαλονίκη: Ανησυχίες για την ανταπόκριση του κόσμου στο άνοιγμα καταστημάτων εστίασης

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των επιχειρηματιών στον τομέα της εστίασης, ο οποίος επαναλειτουργεί με αυστηρά μέτρα τη Δευτέρα 25 Μαΐου, σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου μετά τις εξελίξεις με την πανδημία.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Για το μεγάλο άνοιγμα ετοιμάζονται οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη με αρκετούς προβληματισμούς να τους απασχολούν. Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να αποτυπωθούν σε νούμερα τα καταστήματα που θα ανοίξουν, αυτά που θα παραμείνουν κλειστά ή ακόμα και αυτά που δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και ίσως κλείσουν ξανά, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φιλοκώστας, εκτίμησε ότι περίπου ένα 20% δεν θα ανοίξει σε πρώτη φάση.

«Από τα μέτρα που ανακοίνωσαν, εμείς περιμέναμε δέκα και έδωσαν ένα» επισήμανε ο κ. Φιλοκώστας φέρνοντας ως παράδειγμα τα έξοδα που συνέχισαν να τρέχουν ακόμα και όταν τα καταστήματα έκλεισαν με κρατική απόφαση. Το κατά πόσο ο κόσμος θα βγει και πόσο επιφυλακτικός θα είναι, είναι κάτι που ανησυχεί τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι οι διαχείριση τους προσωπικού.

«Θα πρέπει να δούμε ποιους θα μπορούμε να κρατήσουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβουν κάποιοι για το προσωπικό τους.

Επίσης σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, τίποτα δεν είναι ρόδινο όπως είπε ο Ιωάννης Φιλοκώστας. «Θα δώσει τραπεζοκαθίσματα (ο δήμος). Σε πόσους θα δώσει όμως; Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάρουνε. Αυτοί που δεν έχουν τι θα κάνουν;» αναρωτήθηκε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη πόλη να γεμίσει τραπεζοκαθίσματα, για να εξυπηρετήσει όλα τα μαγαζιά.

Ο κ. Φιλοκώστας τόνισε ότι κάθε μαγαζί είναι διαφορετικό και έχει άλλες ανάγκες, ανάλογα με το που βρίσκεται και τι κοινό εξυπηρετεί.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν ετοιμασίες εδώ και αρκετές μέρες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο. Μέχρι στιγμής προτεραιότητά τους είναι να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους τους εκάστοτε μαγαζιού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More