Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ για τα εργασιακά τους δικαιώματα (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρία για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ πραγματοποίησαν σήμερα στις 11.30 μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Φροντιστηρίων – Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος (ΣΕΦΙΕ) έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην Τσιμισκή.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για καταπάτηση εργασιακών τους δικαιωμάτων, τονίζοντας πως έχει παγιωθεί η καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως τονίζουν, οι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται για τις ώρες διδασκαλίας σε περίπτωση μη προσέλευσης των σπουδαστών στο μάθημα.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίες, οι οποίες όπως αναφέρουν, δεν περιλαμβάνουν κανένα επαρκές μέτρο προστασίας μετά την επιστροφή τους στις εκπαιδευτικές αίθουσες.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ, το οποίο ανέφερε πως ως σωματείο βρίσκονται στο πλάι των εκπαιδευτικών: “Στο χώρο της εκπαίδευσης ισχύει ό,τι ισχύει και στους υπόλοιπους κλάδους δηλαδή υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών, συμβάσεις που καταστρατηγούν οποιαδήποτε δικαιώματα, αντιμετώπιση συναδέλφων σαν να είναι αναλώσιμοι χωρίς να ξέρουν αν θα συνεχίσουν την επόμενη χρονιά. Στην εν λόγω επιχείρηση, οι ιδιοκτήτες αρνούνται να συναντηθούν μαζί μας, προκειμένου να ακούσουν τα αιτήματά μας και να μας εγγυηθούν κάποια πράγματα. Μάλιστα, χρησιμοποιούν ως ‘κυματοθραύστη’ ανθρώπους που είναι εργαζόμενοι ως διοικητικοί υπάλληλοι και εμείς δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ως ιδιοκτήτες. Η παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα αποτελεί μια κλιμάκωση, καθώς έχουν ξαναγίνει παραστάσεις. Στο χώρο υπάρχει και η παρουσία μπράβου, γεγονός που δε θυμίζει χώρο εκπαίδευσης. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει από αυτό. Βασικό μας στόχος είναι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τι είναι το ΣΕΦΙΕ

Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων – Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος είναι ένα σωματείο που καλύπτει όλους τους χώρους ιδιωτικής εκπαίδευσης πέρα από τα ιδιωτικά σχολεία και στηρίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσίων του σωματείου, οι έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου κατανέμονται ως εξής:

5 έδρες – Π.Σ.Κ.-ΕΣΑΚ (Παράταξη του Π.Α.ΜΕ.)

2 έδρες – Αγωνιστική Ενότητα

0 έδρες – Αγωνιστικές Κινήσεις

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΕΦΙΕ για το ζήτημα:

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More