Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο δημαρχείο για τα σχολεία της Κλεάνθους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους πραγματοποιούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Οι μαθητές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα υπέρ των σχολείων τους. Όλοι μαζί ζητούν να μην προχωρήσει η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία της περιοχής και να προχωρήσουν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση με την κανονική λειτουργία των σχολείων.

Αυτή την ώρα 7μελης επιτροπή έχει συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους “στόχος της διαμαρτυρίας είναι ανατροπή των σχεδιασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την ουσιαστική διάλυση των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος Κλεάνθους 30 στην Κάτω Τούμπα και την παρεπόμενη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των σχολικών μονάδων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος, με πρόσχημα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών”.

Τι απαιτούν:

– Απαιτούμε την τροποποίηση της μελέτης υλοποίησης – εφαρμογής του έργου με τέτοιο τρόπο που διασφαλίζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων στον χώρο τους και παράλληλα να υλοποιούνται τα έργα.
– Απαιτούμε την διασφάλιση της οντότητας των σχολικών μονάδων, ώστε να εξασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More