Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

O Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, πρόκειται να πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κοινού.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην Πλατεία της Αγ. Σοφίας από τις 12:00-20:00 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.  Θα διανεμηθούν επίσης κορδελάκια με πορτοκαλί  χρώμα που  έχει καθιερωθεί διεθνώς ως συμβολικό χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κονκάρδες με αντίστοιχα μηνύματα. Η δράση θα ενισχυθεί  μουσικά από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η εθελοντική  Oργάνωση United Societies of Balkans θα πλαισιώσει διαδραστικά την εκδήλωση.

Προς το τέλος της εκδήλωσης πορτοκαλί μπαλόνια θα «πετάξουν» στον ουρανό της πόλης.

Επίσης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών.

Ο Λευκός Πύργος, ένα μνημείο ορόσημο της πόλης, θα φωταγωγηθεί στις 25/11

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More