Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 40 φορτηγά να φέρουν “πειραγμένους” ταχογράφους

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά μήνα Μάιο του τρέχοντος έτους, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και του Τμήματος Τροχαίας Λητής, εντοπίστηκαν συνολικά σαράντα (40) φορτηγά οχήματα που έφεραν μηχανισμούς επέμβασης και παραποίησης δεδομένων στοιχείων ταχογράφου, ενώ στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα ανωτέρω οχήματα, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στους οδηγούς των οχημάτων να επεμβαίνουν στην ορθή λειτουργία των ταχογράφων και ειδικότερα στην καταγραφή της δραστηριότητας που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την ταχύτητα των οχημάτων.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More