Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, 101 χρόνια μετά τα βίαια γεγονότα που στέρησαν τη ζωή σε 353.000 ανθρώπους, τελείται επιμνημόσυνη δέηση από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου 

Σε κλίμα συγκίνησης όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης τόνισαν την αναγκαιότητα να αναγνωριστεί επίσημα η Γενοκτονία και να μην ξεχάσει κάνεις τα γεγονότα που στιγμάτισαν όλους τους Έλληνες.

Το παρόν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση δίνουν ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Την ίδια ώρα στην Αθήνα υπάρχει παράλληλη εκδήλωση, ενώ λόγω των συνθηκών οι φετινές δράσεις είναι αισθητά μειωμένες.

“Έχει έρθει η ώρα η Τουρκία να πει μια συγγνώμη μέσω της αναγνώρισης της Γενοκτονίας” τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τιμά πάντα τη μνήμη όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους.

Από την πλευρά τους ο κ. Καράογλου και ο κ. Ζέρβας υπογράμμισαν πως δεν πρέπει κάνεις να ξεχάσει τι συνέβη και θα κάνουν ότι χρειαστεί για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του ThessToday.gr:

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More