Θεσσαλονίκη: Καθαρίζουν τα γκράφιτι από την παλιά Οικοκυρική Σχολή (ΦΩΤΟ)

Καθαρίζουν τα γκράφιτι και βάφουν τους τοίχους στο ιστορικό κτήριο της παλιάς Οικοκυρικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, που φέτος στεγάζεται το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Οι εργασίες καθαρισμού του εξωτερικού χώρου και στο προαύλιο του σχολείου, στο κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Εγνατίας 132, πραγματοποιούνται καθ΄όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από συνεργεία του δήμου και θα ολοκληρωθούν σήμερα.

“Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα και το σχολείο είναι πλέον λειτουργικό. Φυσικά και θα υπάρχουν προβλήματα αλλά θα τα αντιμετωπίζουμε”, είχε δηλώσει την ημέρα του αγιασμού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του κτηρίου της παλιάς Οικοκυρικής Σχολής που προκάλεσαν την ανησυχία των γονέων, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Θυμίζουμε, πως το σχολικό κτίριο επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29, που στέγαζε μέχρι το τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς το Πειραματικό Σχολείο, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικότητας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του ThessToday.gr από τις εργασίες καθαρισμού:

 

 

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More