Θεσσαλονίκη: “Καθαρίζουν” τα πεζοδρόμια από τις μοτοσυκλέτες

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δαγκλής, άμεσα ξεκινάει νέα δράση που θα αφορά τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν κάνει "κατάληψη" στα πεζοδρόμια και είναι σταθμευμένες σε αυτά.

Ευταξία της πόλης και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ήταν η δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και αυτό επιχειρεί να κάνει η δημοτική αστυνομία, σε συνεργασία με τη διεύθυνση τροχαίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη από τη Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε επιχείρηση “σκούπα”, για την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων (δείτε εδώ) και στη συνέχεια έγιναν νέες διαγραμμίσεις (δείτε εδώ).

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, “ήδη παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και έχουν βελτιωθεί αρκετοί κεντρικοί άξονες της πόλης. Το επόμενο βήμα είναι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, η Αγίου Δημητρίου κ.α”.

Όπως ξεκαθαρίζει “ο στόχος δεν είναι ούτε εισπρακτικός ούτε να βεβαιωθούν παραβάσεις (κλήσεις) αλλά η πόλη να είναι λειτουργική και το κυκλοφοριακό είναι σημαντικός παράγοντας προς την κατεύθυνση αυτή. Για αυτό πρώτα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, όπως έγινε στη Δωδεκανήσου, και μετά γίνονται οι σχετικές δράσεις. Ουσιαστικά, ενημερώνουμε ότι ερχόμαστε για το αυτονόητο”.

Επόμενος στόχος οι μοτοσυκλέτες στο πεζοδρόμιο

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δαγκλής, άμεσα ξεκινάει νέα δράση που θα αφορά τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν κάνει “κατάληψη” στα πεζοδρόμια που είναι σταθμευμένες σε αυτά.

Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε με μία κίνηση με πολλούς συμβολισμούς βάζοντας σε τάξη τα δίκυκλα που σταθμεύουν παράνομα στο δημαρχείο και όχι στους οριοθετημένους χώρους στάθμευσης (δείτε εδώ). Όπως είπε ο κ. Δαγκλής “ξεκινήσαμε από το “σπίτι” μας, με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συνεχίζουμε”.

Στόχος είναι, όπως τόνισε, “να αποδοθούν τα πεζοδρόμια της πόλης σε αυτούς που ανήκουν, δηλαδή στους πεζούς”, ενώ όπως επεσήμανε “αναμένονται από τις επόμενες ημέρες κοινές δράσεις με τη διεύθυνση τροχαίας για την πάταξη της κακής αυτής συνήθειας τόσο της διέλευσης όσο και της στάθμευσης”.

Σχεδιάζεται επίσης να δημιουργηθεί υπηρεσία στην ιστοσελίδα του δήμου όπου θα μπορεί κάποιος μοτοσικλετιστής να ενημερώνεται άμεσα για τα σημεία που επιτρέπεται η στάθμευση και που αυτά βρίσκονται.

Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

Τα 83 άτομα που αποτελούν το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, (οι οργανικές θέσεις είναι περίπου 300) όπως αναφέρει ο κ. Δαγκλής, δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες που έχει η πόλη. Ωστόσο, όπως επισημαίνει “είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες δίνοντας καθημερινά το 100% στη δουλειά και αυτός είναι ο λόγος που μπορούμε και έχουμε αποτελέσματα”.

“Μας αξίζει μία καλύτερη πόλη και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε”

Όπως διευκρινίζει ο κ. Δαγκλής “σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κόσμου και όχι να βεβαιώνουμε παραβάσεις. Να πάμε όλοι μαζί την πόλη μπροστά, να την κάνουμε ανθρώπινη γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο. Λέμε στους ανθρώπους πως η πόλη είναι δικιά μας, ελάτε να τη λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, όλοι μαζί. Θέλουμε τους πολίτες ενεργούς, να μας μιλάνε, να μας κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μας δίνουν ιδέες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Τέλος, όπως είπε “πέρα από τις ενημερωτικές δράσεις θα εφαρμόζεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε όλοι”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More