Θεσσαλονίκη: Καμπάνια για την αγορά 200.000 γαντιών – Βοήθησε και εσύ με 1 ευρώ!

Μία Θεσσαλονικιά έβαλε στόχο να ξεκινήσει καμπάνια μέσω μίας πλατφόρμα και να συνεισφέρει μαζί με όλους εμάς αγοράζοντας γάντια για τα νοσοκομεία με μόλις 1 ευρώ!

της Χριστίνας Μισιρλή

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι η ιδρύτρια της πλατφόρμας «Υπέροχες Γυναίκες», και εν μέσω κορωνοϊού εμπνεύστηκε την καμπάνια εξεύρεσης πόρων (crowdfunding), με τίτλο «Γάντια για την πρώτη γραμμή».

Η καμπάνια ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και στόχος είναι η συγκέντρωση 10.000 ευρώ σε δύο εβδομάδες για την αγορά περίπου 200.000 γαντιών, προκειμένου να συνδράμουν όλοι οι πολίτες στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου.

“Ακούγοντας σε όλα τα ρεπορτάζ ότι το προσωπικό των νοσοκομείων ζητά απεγνωσμένα εξοπλισμό έκανα έναν υπολογισμό το κόστος των γαντιών και είδα ότι αν ο καθένας μας έδινε από 1 ευρώ, περίπου, με τιμές χονδρικής θα αγόραζε 18 ζευγάρια γάντια για τα νοσοκομεία” δήλωσε στο ThessToday.gr η κ. Χατζηιωαννίδου.

Η κ. Χατζηιωαννίδου έχει έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και οποιοδήποτε ποσό συγκεντρωθεί μέσα σε 14 μέρες θα δοθεί απευθείας στο υπουργείο.

“Στην Ελλάδα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους πλατφόρμες και ο κόσμος με όλα αυτά που ακούει για το ίντερνετ φοβάται να καταθέσει κάποιο ποσό. Θεωρώ όμως, ότι όλα αλλάζουν. Είναι και αυτό ένας τρόπος που αλλάζει ώστε να μπορεί κάποιος να συνεισφέρει”, ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ιδέα. “Πιστεύω ότι ο στόχος θα επιτευχθεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, γνωστές προσωπικότητες των social media έχουν ενημερωθεί για την καμπάνια και θα μεταφέρουν το μήνυμα μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο διαδίκτυο. Ένα από αυτά τα πρόσωπα θα είναι και η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η καμπάνια 

Η καμπάνια γίνεται διαδικτυακά στον σύνδεσμο www.gogetfunding.com/gantia-gia-tin-proti-grammi. Όσα χρήματα συγκεντρωθούν, ακόμη κι αν είναι λιγότερα από τον στόχο, θα δοθούν στις αρμόδιες αρχές για να αγοράσουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τα ελληνικά νοσοκομεία.

Στείλε αυτήν την καμπάνια σε όποιον πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει 1 ευρώ σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια.

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι Υπέροχες Γυναίκες είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που μέσα σε έναν χρόνο έχει συγκεντρώσει 20.000 μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών και τη συμμετοχή τους σε καίρια θέματα που αφορά την κοινωνία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More