Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες κατοίκων για δυσοσμία και σκουπίδια σε λαϊκή αγορά (ΦΩΤΟ)

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων που διαμένουν στη διασταύρωση των οδών Κίμωνος Βόγα και Ορμυλίας κοντά στη Βασ. Όλγας για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς τους.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή 

Κάτοικοι με επιστολή τους προς τον Συμπαραστάτη του πολίτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν την απομάκρυνση της λαϊκής καθώς, όπως καταγγέλλουν, κάθε Τρίτη, η κατάσταση στη γειτονιά τους είναι αφόρητη.

«Έχουμε κουραστεί να καταγγέλλουμε ότι, κάθε εβδομάδα, η γειτονιά μας πλημμυρίζει από σκουπίδια με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα από την έντονη δυσοσμία να είναι αποπνικτική» επισημαίνει στο Thesstoday.gr η κα Δ.Μ..

Οι ίδιοι έχουν κάνει επανειλημμένα αναφορές στην εκάστοτε δημοτική αρχή για τους άπλυτους και βρώμικους κάδους, τους κακοπλυμένους δρόμους και τα άπλυτα πεζοδρόμια δίχως ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους που διαρκεί χρόνια. 

«Ο δήμος δεν καθαρίζει ποτέ καλά» τονίζουν. «Οι κάδοι των σκουπιδιών έχουν κολλημένα ζουμιά και μύγες. Τα πεζοδρόμια δεν έχουν πλυθεί ποτέ και η μυρωδιά της ψαρίλας μένει για μέρες».

«Μένουμε κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια μας»

Παράλληλα, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι, λόγω της λειτουργίας της λαϊκής, από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τρίτης δυσκολεύονται να βρουν πάρκινγκ. “Ζούμε κάθε Τρίτη κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια μας για να αποφύγουμε την απίστευτη φασαρία και την δυσωδία, παρακωλύεται η μετακίνησή μας προς και από τις δουλειές μας, δεν μπορούμε να δεχθούμε επείγοντα δέματα ή επισκέψεις από ανθρώπους που πρέπει να χρησιμοποιήσουν όχημα για την μετακίνησή τους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά ενώ προσθέτουν ότι πολλοί αναγκάζονται να αλλάζουν το πρόγραμμα τους λόγω τις λαϊκής αγοράς.

Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δρόμοι γεμίζουν με παρκαρισμένα αυτοκίνητα της λαϊκής, με κασόνια και τσουβάλια, ενώ σημειώνουν ότι έχουν σπάσει μάρμαρα από εισόδους πολυκατοικιών.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Κυριακίδης που είναι και αυτός κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο ThessToday πως “από τη Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι την Τρίτη υπάρχει μία τεράστια αναστάτωση με τα αυτοκίνητα. Υπάρχει δυσχέρεια για να μπεις και να βγεις από το σπίτι σου. Σε ένα σημείο που πουλούν ψάρια εξακολουθεί να βρωμάει ακόμη και 24 ώρες αργότερα”.

Αναφέρει μάλιστα ότι εφόσον η γειτονιά είναι πυκνοκατοικημένη θα έπρεπε η λαϊκή αγορά να μετακινείται.

“Θα ψάξεις να βρεις πάρκινγκ γύρω-γύρω σε μία άλλη γειτονιά και όχι κοντά στο σπίτι σου. Αυτό και μόνο σε αγχώνει. Από την Κυριακή το απόγευμα σκέφτεσαι να μετακινήσεις το αυτοκίνητο, ενώ τη Δευτέρα παρκάρουμε κάπου μακριά για να μην ενοχλήσουμε την λαϊκή. Εγώ έχω και μηχανάκι που πρέπει να το μετακινώ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να βρει πάρκινγκ κοντά στο σπίτι του.

Αυτοψία αρμοδίων 

Πάντως σε αυτοψία που πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης στην λαϊκή αγορά- ύστερα από προσφυγή των κατοίκων- διαπίστωσαν ότι οι κάδοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εκτός από την οδό Ορμύλιας στην οποία είχαν αναφέρει ότι θα προστεθούν νέοι κάδοι, ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι θα γίνουν οριοθετήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, Επόπτες της Περιφέρειας μετά από αυτοψία διαπίστωσαν πως υπάρχει πρόβλημα ότι οι κάδοι είναι ρυπαροί και φθαρμένοι και ταυτόχρονα ότι υπήρχαν πεταμένα απορρίμματα, μπάζα και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More