Θεσσαλονίκη: Μετά μουσικής η παράδοση των ελαιοδένδρων στην Αγγελάκη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ένα έργο τέχνης όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας παραδόθηκε σήμερα το βράδυ στους πολίτες της πόλης.

της Χριστίνας Μισιρλή

Πρόκειται για τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που φυτεύτηκαν πριν από λίγο καιρό στην οδό Αγγελάκη και θα δώσουν άλλη ζωντάνια στην περιοχή.

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε συγκινημένος ότι σήμερα αποδίδεται ένα έργο τέχνης γιατί το αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε είναι κάτι παραπάνω από μία απλή φύτευση δέντρων και από μία απλή αντικατάσταση. “Είναι μία παρέμβαση που αναβαθμίζει μία κεντρική αρτηρία της πόλης μας”, ανέφερε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι είναι μία πρωτοβουλία βασισμένη στην αισθητική. “Ήταν μία ευκαιρία αναβάθμισης του αστικού τοπίου και μία επανασύνδεση με την μεσογειακή εικόνα”, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

“Η περιποίηση του χώρου που τα περιβάλλει αλλά και ο ιδιαίτερος φωτισμός που τα αναδεικνύει διαμορφώνουν ένα σύνολο υψηλής αισθητικής”, είπε.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στον Σταύρο Ανδρεάδη και τον χαρακτήρισε “ψυχή αυτής της προσπάθειας”. Ο άνθρωπος ανέλαβε γενναιόδωρα το κόστος αυτής της παρέμβασης και ήταν εμπνευστής αυτής της ιδέας αλλά και βασικός καταλύτη της υλοποίησης της”, κατέληξε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ανδρεάδης δήλωσε ότι η ιδέα για τα ελαιόδεντρα ήταν καιρό στο μυαλό του, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι αγαπά πολύ αυτά τα δέντρα γιατί θεωρεί ότι είναι Ελλάδα. “Είναι το πιο ελληνικό δέντρο μαζί με το κυπαρίσσι. Είχα εντοπίσει εδώ και καιρό αυτά τα δέντρα σε ορεινά χωράφια της Χαλκιδικής και έψαχνα να βρω που θα μπορούσαν να μπουν στην πόλη. Μεταφέρθηκαν 11 με γερανούς και τοποθετήθηκαν στην θέση αυτή. Αυτές οι ελιές είναι έργα τέχνης της φύσης. Θέλω να ζητήσω να τα καλοδεχτούμε και να τα αγαπήσουμε. Είμαι βέβαιος ότι αυτό περιμένουν από εμάς τα δέντρα αυτά”, τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Τάσος Τζήκας είπε ότι “θα κάνουμε ότι χρειαστεί και ότι είναι απαραίτητο για να αλλάξει η Θεσσαλονίκη. Η πόλη μπορεί να πάει μπροστά και αναβαθμιστεί. Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας”.

Την εκδήλωση πλαισίωναν μουσικοί που έπαιζαν σαξόφωνο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More