Θεσσαλονίκη: Με τις ευλογίες του Βαρθολομαίου τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Περιφέρειας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πρωτοποριακού κτηρίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το νέο κτήριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και υποψήφιος πρόεδρος ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως – Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε αγιασμό και στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία o κ. Τζιτζικώστας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θεοδωρικάκος και ο Μητροπολίτης Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή συνάντηση στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ενώ έκανε λόγο και για την εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών είπε μεταξύ άλλων: «Ο χώρος αξιοποιεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία για να εξυπηρετεί τους πολίτες και να το αισθάνονται σπίτι τους», σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και για το πολιτικό ήθος του, καθώς επέλεξε να μην εγκαινιάσει το κτήριο μέσω της προεκλογικής περιόδου.

«Το νέο Κτήριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργήθηκε με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, τις προτεραιότητες του τόπου μας και τις ανάγκες των πολιτών, βάζοντας οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις κουραστικές μετακινήσεις», είπε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το κτήριο είναι 32.000 τμ σε συνολικό χώρο 42.260 τμ, που παρέχει πλήρη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ, καθώς και καταστήματα στο ΙΣΌΓΕΙΟ. η λειτουργία θα δημιουργήσει ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο στην περιοχή.

«Στο κτήριο εργάζονται περισσότεροι από 540 εργαζόμενοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας. Στα περίπου 350 γραφεία του κτηρίου, στεγάζονται 5 Γενικές Διευθύνσεις και 21 Διευθύνσεις και Αυτοτελή Γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συγκεντρώθηκαν σ’ αυτό το χώρο, από 10 κτίρια και γραφεία διάσπαρτα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, τα οποία ήμασταν υποχρεωμένοι μέχρι πρόσφατα να νοικιάζουμε», υπογράμμισε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του δήλωσε: «Είναι σύμβολο του αγώνα κατά της οικολογικής κρίσης ως ένα καινοτόμο βιοκλιματικό κτήριο. Είστε αξιέπαινος κ. Περιφερειάρχη. Η περιβαλλοντική κρίση μας αφορά όλους. Μόνο η κοινή προσπάθεια θα αντιμετωπίσει τον κοινό κίνδυνο. Δεν υπάρχει χρόνος εφησυχασμού ούτε διαφυγή από την ευθύνη και άλλοθι. Δεν μπορεί να καταστρέφεται το περιβάλλον για γεωπολιτικού λόγους και λόγους οικονομικού συμφέροντος. Δεν μπορούμε να σεβόμαστε το Θεό και να καταστρέφουμε τα δημιουργήματα του».

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πλάκα από τους κ. Βαρθολομαίο και Τζιτζικώστα, για τα εγκαίνια του κτηρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε από τον κ. Τζιτζικωστα στο κτήριο, αντάλλαξαν δώρα και στη συνέχεια φύτεψε συμβολικά μια ελιά στο αίθριο του κτηρίου.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν αρκετοί βουλευτές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχοι από όλη την Κεντρική Μακεδονία και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Βαρθολομαίου Βαρθολομαίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More