Θεσσαλονίκη: Με το «δεξί» ξεκίνησε το Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ)

Θετική ήταν η πρώτη εικόνα του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία, το οποίο έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Μπαρμπουνάκη, πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, που μίλησε στο ThessToday.gr, το ξεκίνημα «ήταν πολύ καλό και εντυπωσιακό και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι».

Οι Θεσσαλονικείς αδημονούσαν για την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια και έδειξαν ότι το ζητούσαν και το περίμεναν σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚΒΕ. «Έγινε ένα ‘ξέσπασμα’ του κόσμου μετά τον κορωνοϊό, όπου σ αυτή τη περίοδο είχαμε και πολύ καλές πωλήσεις» τόνισε ο ίδιος. Η ανάγκη του κόσμου να ανανεώσει τη λίστα ανάγνωσής του λοιπόν, έγινε αισθητή.

Φετινός «σύμμαχος» είναι και ο καλός καιρός, με τον κ. Μπαρμπουνάκη να αστειεύεται λέγοντας ότι «φέτος δε θα βρέξει τη γλυτώσαμε!» μιας και επικρατεί ο αστικός μύθος ότι όταν το Φεστιβάλ Βιβλίου αρχίζει, φέρνει μαζί του και μπόρες.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 19:00 έως και τις 23:00, με την διαφορά ότι το πρωί της Κυριακής δε θα είναι ανοιχτά όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη, και με διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς» την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 18:30 μ.μ..

Η καλή παράδοση της Θεσσαλονίκης στα βιβλία

Ο Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, κάνοντας μια αναφορά στο παρελθόν, επισήμανε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει καλή παράδοση στο χώρο του βιβλίου, ειδικά στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Υπήρξε μια κάθοδος στις πωλήσεις στην περίοδο της κρίσης του 2009 και μετά, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα άλλαξαν ρώτα και ο κόσμος αγκαλιάζει τα βιβλία ξανά.

Επίσης, ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε τη σημαντική συμβολή του Φεστιβάλ Βιβλίου, στην προώθηση της ανάγνωσης ειδικά στην περίοδο του καλοκαιριού, μιας και τα προηγούμενα χρόνια το βιβλίο αποτελούσε δώρο γιορτών και κυρίως των Χριστουγέννων.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More