Θεσσαλονίκη: Μηχανή γερμανικού αεροσκάφους στην ακρογιαλιά της Αγίας Τριάδας (ΦΩΤΟ)
Μηχανή γερμανικού stukas από το 1943, βρέθηκε σήμερα στην ακρογιαλιά της Αγίας Τριάδας, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Γιώργος Καριώτης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, η μηχανή στην παρακάτω φωτογραφία, τραβήχτηκε από την θάλασσα, από τον ψαρά Δημήτρη Κρητικό, και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
«Πριν 77 χρόνια στο σημείο βράχια της Αγίας Τριάδας, ήταν η περιοχή ονομαζόμενη «στόχος». Τα μαχητικά αεροπλάνα των Γερμανών, φόρτωναν ομοιώματα βομβών από τσιμέντο και έριχναν εικονικά στον υποτιθέμενο στόχο για άσκηση.
Στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ, που ο αυλόγυρος του ήταν 20 μέτρα μέσα στην θάλασσα, ήταν το στρατηγείο των Γερμανών κατακτητών.
Σε απόσταση 28 και 20 ορίων, έπεσαν 2 μαχητικά αεροπλάνα (JU 87 και JU 88 stukas).
Το άλλο αεροπλάνο είναι ακόμα μέσα στην θάλασσα, και υπάρχουν και τα αλουμινένια φτερά και η μηχανή.
Ίσως, έτσι για την ιστορία αυτού του τόπου να μαζέψει ο δημος την μηχανή από την ακρογιαλιά (πριν τη μαζέψουν οι επιτήδειοι) και να εκτεθεί μαζί άλλα ευρήματα του παρελθόντος» αναφέρει ο ίδιος.