Θεσσαλονίκη: Οι ηθοποιοί ματαιώνουν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ τις ημέρες της Πρωτοχρονιά

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, μετά την άκαρπη συνάντηση που έγινε χθες στο υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στον ΓΓ του υπουργείου, τη διοίκηση και διεύθυνση του θεάτρου και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Μετά την άκαρπη συνάντηση, οι ηθοποιοί αποφάσισαν να ματαιώσουν τις παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ από σήμερα έως και τις αρχές του νέου χρόνου (από Παρασκευή έως και την επόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου).

Οι ηθοποιοί διεκδικούν νέες συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις της τάξεις του 10+7%, και αρνούνται την προτεινόμενη της τάξης του 7% από 1.1.19. Με εξώδικό τους προς τη διοίκηση του θεάτρου, προχωρ4ούν σε νέες στάσεις εργασίας για τις σημερινές (Παρασκευή) παραστάσεις, τις αυριανές (Σάββατο 29/12), της Κυριακής (30/12) και τις προγραμματισμένες της Τετάρτης (2/1) και Πέμπτης 3/1).

Αν και οι διαπραγματεύσεις συνεχιζόταν μέχρι αργά, οι ηθοποιοί βρίσκονταν στις σκηνές ενόψει και των έξι παραστάσεων που είναι προγραμματισμένες για τις 9 μ.μ αλλά δήλωναν αποφασισμένοι να μην παίξουν και να ενημερώσουν για τους λόγους τους θεατές.

Ποιες παραστάσεις ματαιώνονται

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται αφορούν στα έργα: «Ντα» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Βασιλικό θέατρο), «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Υπέρ Ελλάδος» (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών) «Χειμωνιάτικο παραμύθι» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο της Καλαμαριάς και του έργου της ‘Αλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου – το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί, στα ταμεία του θεάτρου από αύριο (Σάββατο) έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More