Θεσσαλονίκη: Ομαδική αγωγή ετοιμάζουν οι “μετρόπληκτοι”

Ομαδική αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου και της Αττικό Μετρό ετοιμάζουν οι “μετρόπληκτοι” επιχειρηματίες που διατηρούν εμπορικά καταστήματα γύρω από τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης με σκοπό να αποζημιωθούν.

Οι φρακαρισμένες είσοδοι και η κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγω των έργων γύρω από τα καταστήματα οδήγησε στην “ερημοποίηση” των περιοχών και στην πτώση του τζίρου έως και 80%. Την ίδια ώρα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των μετρόπληκτων Ανδρέας Φαρμάκης στον Focus 103,6 Fm δημιουργείται και θέμα ανασφάλειας στις εν λόγω περιοχές καθώς τα έργα και οι λαμαρίνες δημιουργούν “στενά, σκοτεινά και απομονωμένα σημεία”.

“Δεν βγαίνει άλλο, δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε” είπε ο ίδιος.

Στην αγωγή που θα καταθέσουν οι “μετρόπληκτοι” θα περιληφθούν στοιχεία για το τζίρο που είχε κάθε επιχείρηση “πριν από τις λαμαρίνες” όπως είπε ο κ. Φαρμάκης και για το τζίρο που έχουν τώρα. “Θα ζητήσουμε τη διαφορά” υπογράμμισε αναφερόμενος στις αποζημιώσεις.

Ο κ. Φαρμάκης ανέφερε επιπλέον ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο λόγω της κατάστασης ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνουν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να πληροφορηθούν καταστηματάρχες και από άλλες περιοχές (Βαρδάρη, Αγ. Σοφίας, Μπότσαρη) για την αγωγή που προτίθενται να καταθέσουν και να αυξηθεί ο αριθμός των εναγόντων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More