Θεσσαλονίκη: Ορκίζονται οι δήμαρχοι και ο Απ. Τζιτζικώστας

Λίγες είναι οι μέρες που απέμειναν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που οι νέες διοικήσεις θα αναλάβουν καθήκοντα στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης . Νέοι και επανεκλεγέντες δήμαρχοι, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι των 14 δήμων της πόλης αναμένουν να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας τους.

της Χριστίνας Μισιρλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και το νέο περιφερειακό συμβούλιο ορκίζονται το Σάββατο 31 Αυγούστου στο προαύλιο του κτιρίου της ΠΚΜ, στις 19:00.

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και των δημοτικών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του δημαρχείου.

Η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντα δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου, των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:30 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή “Σοφία Βέμπο”.

Στο δήμο Βόλβης η ορκωμοσία του δημάρχου Διαμαντή Λιαμά και των δημοτικών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό ανοικτό Αμφιθέατρο Σταυρού την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00, ενώ στο δήμο Δέλτα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των συμβούλων κοινοτήτων του δήμου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου “Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης” τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 20:00.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δήμου Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής και το δημοτικό συμβούλιο θα ορκιστεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας.

Η τελετή της ορκωμοσίας του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 19:00.

Σε ειδική τελετή ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και τα νέα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, θα δώσουν τον όρκο τους την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 19:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού, των νέων Δημοτικών συμβούλων και μελών των κοινοτικών συμβουλίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Την τελετή ορκωμοσίας θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Στο δήμο Λαγκαδά η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Γιάννη Ταχματζίδη και του νέου δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου στα λουτρά Λαγκαδά στις 20:00.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και το δημοτικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο Δημαρχείο Πανοράματος, ενώ η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου δήμου Παύλου – Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του νέου δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων και των μελών συμβουλίων κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Θα ακολουθήσει μια μικρή δεξίωση στο χώρο υποδοχής του κτιρίου.

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Χαλκηδόνας Σταύρου Αναγνωστόπουλου και του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 19.30 χωρίς να έχει οριστεί ακόμη η τοποθεσία.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Παντελή Τσακίρη και του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 18:30 στο κτήριο Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο Ωραιοκάστρου.

Τέλος, χθες το απόγευμα στο δημαρχείο των Συκεών ορκίστηκε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη στις τελετές ορκωμοσίας και μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι πολίτες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More