Θεσσαλονίκη: Πάρκο… μινιατούρα “ξεφυτρώνει σε θέση πάρκινγκ (ΦΩΤΟ)

Άλλον αέρα στις μουντές γειτονιές της πόλης επιδιώκει να δώσει η Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας “πολύβουες” οδούς σε πιο θελκτικές γειτονιές, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να τις απολαύσουν στο μέγιστο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρυσόστομου Καλογήρου:

Πώς είναι όταν σε έναν πολύβουο δρόμο, στην θέση των πάρκινγκ ξεφυτρώνει ένα .. πάρκο μινιατούρα ; Η δράση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΜΕΊΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ, μας έδειξε πολλά. Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών, κατοίκων, περαστικών, παιδιών, μας έδειξε ότι οι χιλιάδες πολίτες που διαβιούν σε επιβαρυμενους αστικούς άξονες έχουν δικαίωμα, ανάγκη και δυνατότητα να απολαμβάνουν την γειτονιά τους αλλιώς. Το συνολικό σχέδιο ανάταξης της Βασίλισσης Όλγας που επεξεργάστηκε η ΜΑΘ ΑΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Μεσογειακής συνεργασίας REMEDIO, για την μετατροπή του κυκλοφορικού άξονα σε μια γραμμική γειτονιά με ανθρώπινη κλιμακα ολοκληρώθηκε μέσα από πολλαπλές συμμετοχικες διαβούλευσεις. Η ΜΑΘ έχει προετοιμάσει το επόμενο βήμα. Τον φάκελλο για την χρηματοδότηση της ωρίμανσης του έργου. Πολίτες και Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβουν τώρα την διεκδίκηση. Οι φωτό από την χθεσινή ακτιβιστική δράση της ΜΑΘ σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτών Youthnest, ως συμβολισμός για το κλείσιμο ενός τριετούς προγράμματος έρευνας, δράσης και δημιουργίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More