Θεσσαλονίκη: Πορεία γειτονιάς από άτομα της κατάληψης «Σχολείο» (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε η ειρηνική πορεία – διαμαρτυρία από ομάδα ατόμων της κατάληψης «Σχολείο» στη Βασιλίσσης Όλγας.

Η πορεία περιέχει την κάλυψη του τετραγώνου της περιοχής, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «την Παρασκευή 24 Γενάρη άτομα του ΕΚΧ Σχολείου φεύγοντας από το χώρο σημειώθηκε μια νέα επίθεση από ομάδα 7 ατόμων. Συγκεκριμένα 3 άτομα που συμμετέχουν στο Σχολείο, κινήθηκαν στη Βασιλίσσης Όλγας, συνάντησαν την παραπάνω ομάδα η οποία μετά από ερωτήσεις αναφορικά με την κατάληψη τους κυνήγησε, επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα από τα άτομα, κάνοντας παράλληλα ρατσιστικά σχόλια».

«Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο» αποτελεί μια κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, που βασιζόμενος σε ένα μοντέλο αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας, στοχεύει να συγκροτήσει μια κοινότητα μακριά από τις σύγχρονες σχέσεις εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης με κύριο γνώρισμα την μεταξύ μας αλληλεγγύη και σεβασμό. Λειτουργεί καθημερινά από το καλοκαίρι του 2010, όταν και καταλήφθηκε, και είναι ένα ανοιχτό εγχείρημα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε συνελεύσεις, αυτοοργανωμένες δράσεις και ελεύθερα μαθήματα, όπως και στις εξωστρεφείς πολιτικές παρεμβάσεις του χώρου, οι οποίες πλαισιώνουν κοινωνικούς αγώνες που μας αφορούν όλους και όλες.

Η πολιτική τοποθέτηση και δράση του ΕΚΧ “Σχολείο” τον έχει όμως ταυτόχρονα στοχοποιήσει τόσο από τη μεριά του κράτους, που όλα τα χρόνια μεθόδευε ανεδαφικές προσπάθειες εκμετάλλευσης του κτιρίου, όσο και από τη μεριά του παρακράτους και των φασιστικών ομάδων της πόλης. Οι τελευταίες μάλιστα έχουν επιτεθεί τα τελευταία χρόνια 4 φορές με οργανωμένο τρόπο, πολλές φορές με τη συγκάλυψη των συλλαλητηρίων του Μακεδονικού, με εμπρηστικές διαθέσεις. Η αστυνομία σε όλες αυτές τις περιπτώσεις στεκόταν να κοιτάει τους φασίστες ή τους παρότρυνε με φιλικές κινήσεις να αποχωρήσουν», συμπληρώνουν.

«Η παραπάνω λοιπόν νέα επίθεση έρχεται ως συνέχεια του γενικότερου κλίματος στοχοποίησης του κινήματος από την κυβέρνηση και τους φασίστες που έχουν και πάλι στο ευνοϊκό αυτό κλίμα ξεθαρρέψει. Όταν η δικαιοσύνη χαϊδεύει τα αυτιά της εγκληματικής χρυσής αυγής, ενώ την ίδια στιγμή καταλήψεις και άτομα που αγωνίζονται για έναν πιο δίκαιο κόσμο διώκονται από το κράτος, για εμάς είναι ξεκάθαρο: Μένουμε ενωμένοι/ες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Υπερασπιζόμαστε τους χώρους μας και τους/τις συντρόφους/συντρόφισσες μας.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ», τονίζουν στην ανακοίνωση τους για την σημερινή πορεία.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More