Θεσσαλονίκη: Στόχος βανδάλων μετά την ανάπλαση της η οδός Κάστρων – Τι λέει ο Δήμος (ΦΩΤΟ)

Στόχος βανδάλων έγινε μόλις λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης η οδός Κάστρων, στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικες φωτογραφίες του Thesstoday.gr άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε διάφορα σημεία και μουτζούρωσαν επίσης έναν λευκό σταυρό.

Σύμφωνα με το Δήμο Θεσσαλονίκης που επικοινώνησε η Thesstoday.gr σε πρώτη φάση εξετάζονται τρόποι και λύσεις για να αποκαθίστανται άμεσα οι βανδαλισμοί, όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το δήμο, πρόκειται για ένα συνολικό πρόβλημα που ξεκινά από την έλλειψη κουλτούρας σεβασμού του δημοσίου χώρου.

“Ο δήμος όποτε διαπιστώνει βανδαλισμούς κάνει προσπάθειες για να αποκαθιστά άμεσα τις ζημίες, ωστόσο, σε αυτό υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως και οικονομικό κόστος”, διευκρινίζεται.

Τέλος, υπάρχουν σκέψεις στο μέλλον να χρησιμοποιούνται υλικά αντί – γκράφιτι ενώ για τους βανδαλισμούς στη Νέα Παραλία, όπως για παράδειγμα στις δημόσιες τουαλέτες εξετάζεται και το ενδεχόμενο τοποθέτησης φύλαξης.

Θυμίζουμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου που έγινε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με δωρεά του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη αλλά και οι κάτοικοι της πόλης έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν μέσα σε μονοπάτια που έχουν τριγύρω τους πράσινο και να ξεκουραστούν αν θέλουν στα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί.

Οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ ρωμαϊκών, Βυζαντινών, ανατολικών τειχών και του μηχανουργείου Αξυλιθιώτη και των Κοιμητηρίων των Προτεσταντών και Αρμενίων. Η ανάπλαση ξεκινάει από την οδό Ελένη Ζωγράφου και Κασσάνδρου έως το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Βασικός στόχος του έργου είναι να αποκομίσει ο επισκέπτης αναβαθμισμένο πολιτιστικό όφελος από την επίσκεψη μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More