Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος έπειτα από καταδίωξη

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό, (ύψος Ασπροβάλτας), ο 21χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου βαν, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια κινήθηκε σε αγροτικό δρόμο της Ασπροβάλτας, όπου το όχημα που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε και τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν 26 αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, και κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα, προέκυψε η εμπλοκή ενός ακόμη συνεργού (49χρονος ημεδαπός) ως ηθικού αυτουργού στην εν λόγω μεταφορά ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί θα αποβιβάζονταν σε αποθήκη στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης η οποία εντοπίστηκε και στο εσωτερικό της βρέθηκαν δώδεκα ακόμη (12) παράτυποι μετανάστες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More