Θεσσαλονίκη: Υπερπληθυσμιακά φορτωμένο το 1ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

Πολλαπλές διαμαρτυρίες και καταγγελίες από γονείς των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου & 5ου Δημοτικών σχολείων Συκεών, οι οποίοι ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Thesstoday.gr η Γιώτα Κορομπόκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Συκεών, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια υγειονομικά θέματα, και το σχολείο άνοιξε κανονικά χωρίς να έχουν λυθεί.

«Ενώ αρχικά το κτίριο είχε χτιστεί για να στεγάζει ένα δημοτικό σχολείο, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί δύο σχολεία, με τον αριθμό των παιδιών για φτάνει στα 370, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουμε περίπου 180-200 παιδιά. Χρειάστηκε να καταργήσουμε κάποια τμήματα για να δημιουργηθούν αίθουσες, να κλείσουμε διαδρόμους για να έχουμε περισσότερες, αίθουσες προκάτ οι οποίες «κλείσανε» την αυλή, οπότε αναφερόμαστε σε ένα υπερπληθυσμιακά φορτωμένο σχολείο» αναφέρει η ίδια στο Thesstoday.gr.

Παράλληλα, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σχολείου εδώ και πάρα πολλά έτη, είναι πως «υπάρχουν «τυφλές» αίθουσες, οι οποίες δεν αερίζονται και βλέπουν σε διαδρόμους.

«Όλες οι αίθουσες του σχολείου είτε δεν αερίζονται καθόλου, είτε τα παράθυρα βρίσκονται σε ανάκληση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής αερισμός για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς» αναφέρει η κ. Κορομπόκη.

Συγχρόνως, όπως εξηγεί η ίδια, εδώ και περίπου 6 χρόνια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις σωληνώσεις των τουαλετών, οι οποίες είναι παλιές και υπάρχει δυσοσμία, με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. «Έχουν γίνει προσπάθειες από τους διευθυντές και τους συλλόγους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποια ουσιώδη αλλαγή. Για παράδειγμα, πέρυσι αντί να φτιάξουν τις σωληνώσεις, έφτιαξαν τα είδη υγιεινής, «πάνω» από το πρόβλημα» αναλύει η κ. Κορομπόκη.

Επίσης, δεν υπάρχει μόνιμη καθαρίστρια στο σχολείο, αλλά καλύπτεται από εργολάβο καθαριότητας, και σύμφωνα με τις συμβάσεις, πρέπει να είναι στο σχολείο μετά τις 16:00 το απόγευμα. Στη συνέχεια προσθέτει η ίδια «ουσιαστικά το βασικό πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχουν τα σχέδια για τη δημιουργία σχολείου, δεν έχει κατασκευαστεί, εμείς ζητάμε από όλες τις αρχές να χτιστεί το δεύτερο σχολείο, ώστε να παιδιά μας να νιώθουν ασφαλή» καταλήγει.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More