Θεσσαλονίκη: Υποτονική η κίνηση στην αγορά μετά την καραντίνα (ΦΩΤΟ)

Δυο εβδομάδες μετρούν τα καταστήματα από την επαναλειτουργία τους μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης να είναι υποτονική.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Στον χαρακτηρισμό της κίνησης στην αγοράς ως «υποτονική», συμφώνησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης σε επικοινωνία του με το ThessToday.gr. Πρόσθεσε ότι όποιος κινείται στους δρόμους μπορεί να διαπιστώσει και μόνος του ότι τα καταστήματα ουσιαστικά δεν επανήλθαν ακόμα στην κανονικότητα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, προέτρεψε από την αρχή τους καταστηματάρχες να κάνουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, ώστε να βοηθήσουν τους καταναλωτές να ψωνίσουν. Αρκετοί φαίνεται ότι ακολούθησαν αυτή την προτροπή, καθώς με μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της πόλης, μπορεί κάποιος να βρει εκπτώσεις και προσφορές σε αρκετά καταστήματα.

«Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως ψώνιζε και πιο πολύ κατεβαίνει στο κέντρο για βόλτα», δήλωσε στο ThessToday.gr ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, στην οδό Μητροπόλεως. «Ελπίζουμε ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, ο κόσμος θα αυξηθεί και η αγορά θα αρχίσει να κινείται», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε «όσοι λένε ότι τα καταστήματα έχουν ουρές, καλό θα ήταν γνωρίζουν ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν αποτελείται μόνο από τις μεγάλες αλυσίδες ένδυσης και υπόδησης, αλλά και από μικρότερες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πολλά περισσότερα έξοδα και σαφώς μικρότερα έσοδα».

Από την πλευρά των καταναλωτών, ο κόσμος είναι αρκετά «σφιγμένος» και μέχρι στιγμής κάνει μικρές και απαραίτητες αγορές, ενώ αρκετοί αναμένουν ένα μικρό διάστημα εκπτώσεων για να ψωνίσουν.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More