Θεσσαλονίκη: Φοιτητές σε απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία πείνας των Κυπρίων φοιτητών έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη “για τα 35 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο”.

του Στράτου Λούβαρη 

Οι φοιτητές από την Κύπρο, που ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους από χθες, είναι μέλη της «Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών».

Όπως δηλώνουν μιλώντας στη Thesstoday.gr “πραγματοποιούμε 48ωρη απεργία πείνας με αφορμή την συμπλήρωση 36 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Από 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία καταζητείται – μεταξύ άλλων – γιατί εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο και κατέλαβε το 37% του εδάφους της, δολοφόνησε 8.000 Έλληνες της Κύπρου, έδιωξε 200.000 Έλληνες από τις πατρικές τους εστίες “αναφέρουν.

Ενώ τονίζουν πως ” η Τουρκία σήμερα κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, καταπατά τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου, τους λεηλατεί τις περιουσίες (σ.σ των Ελλήνων της Κύπρου που βρίσκονται στην νεκροί ζώνη,παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ κ.α.”

Η απεργία πείνας θα λήξη αύριο στις 12.00 ενώ όπως επισημαίνουν θα συνεχίσουν οι αντικατοχικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι, απέναντι από το τουρκικό προξενείο έχουν στήσει σκηνή όπου διαμένουν ορισμένα μέλη, έχουν κρεμάσει πανό διαμαρτυρίας και μοιράζουν έντυπο υλικό προς ενημέρωση των διερχόμενων πολιτών. Επίσης, στην απεργία πείνας, σύμφωνα με τους ίδιους, συμμετέχουν 28 φοιτητές.

Συγκεκριμένα, αύριο στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδηλώσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με ομιλητή τον μόνιμο λέκτορα Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Στις 19.45 θα γίνει όπως αναφέρουν “πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους προς το Τουρκικό Προξενείο”.

Η προσυγκέντρωση θα είναι επί της οδού Τσιμισκή, στην αρχή της Αγίας Σοφίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More