Ιερέας κατηγορείται για βιασμό 12χρονης

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Σπάρτης 57χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη 22 Οκτωβρίου, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση επί 3 χρόνια ενός κοριτσιού ηλικίας σήμερα 12 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Λακωνικός Τύπος», ο κατηγορούμενος ιερέας λειτουργούσε σε εκκλησία χωριού της Ανατολικής Μάνης, όπου και διέμενε. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών σήμερα κορίτσι από την ηλικία των 9 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές που επικαλείται το δημοσίευμα, ο ιερέας παρουσιάζεται ως αλκοολικός, ο οποίος χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη, όταν αυτή αντιδρούσε στις αρρωστημένες πράξεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το ανήλικο κορίτσι μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, απευθύνθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες, που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

Η τοπική κοινωνία γνώριζε

Η έρευνα της εφημερίδας αποκαλύπτει όμως και την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας. «Όλοι το γνώριζαν» παραδέχεται κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Η ίδια πηγή δε διστάζει να αφήσει ανοιχτά ερωτήματα για το αν η δράση του 57χρονου είχε επεκταθεί και ως ποιο βαθμό σε άλλα παιδιά, ωστόσο στο ερώτημα «γιατί η κοινωνία δεν μίλησε», η απάντηση ήταν η σιωπή.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More