«Ικτίνος»: Έκοψε την πίτα του ο σύλλογος αποφοίτων του ιστορικού σχολείου της Θεσσαλονίκης

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης, «Ικτίνος» στο αμφιθέατρο «Κώστας Βουτσάς» του σχολείου.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Στη φετινή εκδήλωση θεσμό του Συλλόγου, λίγο πριν γιορτάσει τα 10 χρόνια του, τιμήθηκαν οι ομότιμοι καθηγητές Νομικής και απόφοιτοι του σχολείου, Αντώνης Μανιτάκης και Γιώργος Αναστασιάδης για το σπουδαίο έργο τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Αυτό που επιχειρούμε σήμερα, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις μας, είναι να συνδέσουμε τις διαφορετικές γενιές. Το χθες με το σήμερα του σχολείου, γι’ αυτό είναι εδώ και οι Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, οι Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και η χορωδία του γυμνασίου που θα πλαισιώσει την εκδήλωση», δήλωσε στο ThessToday.gr o Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Πρόερδος του Συλλόγου Αποφοίτων o «Ικτίνος».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι δήμων, όπως ο Σπύρος Βούγιας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Δημήτρης Κούβελας και η Άννα Ευθυμίου.

Όσον αφορά τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου, ο Πρόεδρος αποκάλυψε πως «είμαστε σε διαδικασία προθέρμανσης να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου το 2021, όπου θα έχουμε αρκετές εκδηλώσεις. Αυτό που προγραμματίζουμε είναι μια συνάντηση αθλητικού χαρακτήρα, καθώς έχουμε ήδη κάνει δύο αγώνες βετεράνων μπάσκετ. Τώρα λέμε να επεκταθούμε και σε άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ και το χάντμπολ. Επίσης θα κάνουμε εκδηλώσεις επιστημονικού χαρακτήρα, αλλά και επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά».

«Στο πλαίσιο της προώθησης της αριστείας, έχουμε συνεννοηθεί με την Ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, έξι παιδιά από το Λύκειο που θα αριστεύσουν τη φετινή χρονιά, να ταξιδέψουν στο Ευρωκοινοβούλιο, με δαπάνες του Ευρωκοινοβουλίου και συνοδό την ίδια, την επόμενη χρονιά», επισήμανε ο κ. Παπαγεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr:

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More