Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες σε βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις

Επίθεση με τουλάχιστον πέντε ρουκέτες κατά της στρατιωτικής βάσης Ain al-Assad, στην περιφέρεια Ανμπάρ, στα δυτικά του Ιράκ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με αναφορές του ιρακινού στρατού. Η βάση φιλοξενεί ορισμένες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, που έχουν παραμείνει στη χώρα.

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα από την έκρηξη που προκάλεσαν οι ρουκέτες, ενώ δεν αναγνωρίστηκε και η προέλευση των ρουκετών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό εξελίχθηκε μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Μάικ Πενς και της συζύγου του, στα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή. Την ίδια βάση είχε επισκεφτεί και ο Ντόναλντ Τραμπ τα Χριστούγεννα του 2018.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη βάση, αποτελούσε τη μεγαλύτερη αμερικανική στο δυτικό Ιράκ ως το 2011, χρονιά που πέρασε στον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Αμερικανοί και άλλοι σύμμαχοι επέστρεψαν στη βάση το 2014 για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More