Ιταλία: Επαναλειτουργούν πισίνες και γυμναστήρια

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι πισίνες και τα γυμναστήρια στην Ιταλία, μετά το βαρύ πλήγμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στη διάρκεια της άθλησης, ενώ πολλά γυμναστήρια θα την επιβάλλουν για την είσοδο στα αποδυτήρια.

Μεταξύ των μηχανημάτων της γυμναστικής θα πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ θα δίνεται στους χρήστες αντισηπτικό και τα μηχανήματα θα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση.

Πισίνες και μέτρα προστασίας

Στις πισίνες και τα water park πρέπει να τηρείται απόσταση 7 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ των ατόμων, ενώ τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσα στις ξαπλώστρες.

Επιπλέον στις πισίνες θα ελέγχεται η θερμοκρασία όσων εισέρχονται σε αυτές και θα απαγορεύεται σε όσους εμφανίζουν πυρετό έστω και 37,5 βαθμών, δηλαδή «δέκατα».

Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κατάλογο των επισκεπτών για διάστημα 14 ημερών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν και να τεθούν σε απομόνωση πιθανά κρούσματα και οι επαφές τους.

Πληροφορίες: skai.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More