Ιταλία: Πολιτική συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης

Το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) κατέληξε σε «πολιτική συμφωνία» με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η παραμονή του Κόντε στην πρωθυπουργία «συνιστά εγγύηση» για το M5S, είπε ο ηγέτης του, επικρίνοντας τον πρώην σύμμαχό του, τον ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι επειδή στις 8 Αυγούστου διέλυσε τον μεταξύ τους κυβερνητικό συνασπισμό.

Μια μέρα πριν, το εγκώμιο του Κόντε έπλεξε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αναρτήσεις του στο Twitter, εκφράζοντας την ευχή να παραμείνει πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τα πράγματα «αρχίζουν να δείχνουν καλά για τον αξιοσέβαστο πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζουζέπι (sic) Κόντε. Ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που ελπίζουμε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More