Ι. Μανδρίνος: Στόχος μας να πρωταγωνιστήσει η ιππασία στη Βόρεια Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, οι αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας που έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Θεσσαλονίκης, στο Νέο Ρύσιο το Σάββατο 19/10 και την Κυριακή 20/10.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Παντελάτος

Τόσο η συμμετοχή, τα αποτελέσματα των αθλητών, όσο και η παρουσία των φίλων του αθλήματος στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ιππασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στους αγώνες εκτός από τους αθλητές που αγωνίστηκαν, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το άθλημα της ιππασίας, πραγματοποιώντας ο καθένας ξεχωριστά δωρεάν βόλτες με τα άλογα και τα πόνυ του ομίλου.

ιππασία

‘’ To ride on a horse, is to fly without wings’’ ήταν το απόφθεγμα που συνόδευε τους αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας.

Ο πρόεδρος του ΑΚΙΘ Ιωάννης Μανδρίνος μίλησε στο thesstoday.gr σχετικά με τους στόχους του ιππικού ομίλου και για τα κατορθώματα των αθλητών έως τώρα.

« Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσει η ιππασία στη Βόρεια Ελλάδα και μέσα από τις δράσεις μας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αθλητικούς ομίλους, να προβληθεί το άθλημα ώστε να προσελκύσει νέο κόσμο. Η Ιππασία απευθύνεται σε όλους. Είτε κάποιος θέλει απλά να έρθει να κάνει μία βόλτα με το άλογο, είτε θέλει να κάνει μαθήματα βασικών γνώσεων και να αθληθεί, είτε θέλει να κάνει πρωταθλητισμό».

« Σε ότι αφορά το Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης (ΑΚΙΘ), καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε να γίνονται βόλτες και μαθήματα ιππασίας ενώ παράλληλα θα φιλοξενούνται αγώνες υψηλού επιπέδου. Διαθέτουμε, επίσης, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό κάτι που αποδεικνύεται και από τις διακρίσεις των αθλητών μας στους εθνικούς και διεθνείς αγώνες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος Ιωάννης Μανδρίνος.

ιππασία

Το παρών στους αγώνες ιππασίας έδωσε η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η οποία εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στον πρόεδρο για την πρωτοβουλία και τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ δήλωσε πως θα είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Μιχάλης Πουλάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΚΙΘ Ιωάννη Μανδρίνο το άθλημα της ιππασίας δεν απευθύνεται μόνο στις τάξεις των ‘’ελίτ’’ της κοινωνίας αλλά σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και αποτελούν ένα δυναμικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη του αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα.

ιππασία ιππασία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More