Ι. Τσακιρίδης: Ο σεφ που δέχεται προτάσεις για να στήσει εστιατόρια την επόμενη μέρα της πανδημίας

Η εστίαση είναι ένας από τους κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19. Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης αρκετοί επιχειρηματίες σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα, στοχεύοντας στο στήσιμο εστιατορίων που θα αποτελούν πόλο έλξης τόσο εξαιτίας της διαρρύθμισης των χώρων, όσο κυρίως για τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις προς τους πελάτες. Ο Θεσσαλονικιός σεφ, Ιπποκράτης Τσακιρίδης, δέχεται ήδη προτάσεις εντός, αλλά και εκτός συνόρων για να στήσει εστιατόρια και να καταρτίσει μενού.

Μέχρι και σήμερα τον έχουν εμπιστευτεί επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκαν με επιτυχία μαζί του.

«Έχω στήσει από το μηδέν τρία εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, επιμελήθηκα τους χώρους, την διαρρύθμιση των καταστημάτων, το στήσιμο και τον εξοπλισμό των κουζινών, που είναι κομμάτι ζωτικής και ουσιαστικής σημασίας για ένα εστιατόριο και το πιο σημαντικό μενού, που είναι αυτό που έχει ως τελικό αποδέκτη τον πελάτη. Το μενού πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά δομημένο, αφού τα πιάτα πρέπει να κερδίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις», τονίζει στο Thesstoday.gr ο Ιπποκράτης Τσακιρίδης.

Όπως αποκαλύπτει αρκετοί επιχειρηματίες τόσο από την Θεσσαλονίκη, όσο και από την Κύπρο έρχονται σε επικοινωνία μαζί του αυτή την περίοδο, με στόχο μια συνεργασία μαζί του τόσο για την κατάρτιση του προσωπικού τους όσο και για την ανανέωση του μενού για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

«Οι άνθρωποι της εστίασης δεν εφησυχάζουν. Ευελπιστούν να περάσει αυτή η σκληρή δοκιμασία για όλους μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη και την Κύπρο έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μου, με στόχο να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε νέα μενού» σημειώνει ο κ. Τσακιρίδης.

Ιπποκράτης Τσακιρίδης

Ο νεαρός σεφ από τη Θεσσαλονίκη έχει εργαστεί στις κουζίνες πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, σε εστιατόρια και κέντρα δεξιώσεων όπως και σε μεγάλα Catering. Σήμερα συνεργάζεται με τα «Ελληνικά Πετρέλαια» στο τμήμα της σίτισης.

Τσακιρίδης

Ο Ι. Τσακιρίδης θέτει υψηλούς στόχους, είναι απόφοιτος δυο σχολών μαγειρικής, απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων και θέλοντας να φτάσει ακόμη ψηλότερα, συνεχίζει τις σπουδές του κάνοντας το μεταπτυχιακό (Master of Business Administration). Πρόσφατα απέκτησε και το πτυχίο του εκπαιδευτή ενηλίκων για διδασκαλία σε σχολές μαγειρικής.

Με πολύ όρεξη και μεράκι για την μαγειρική ο Ιπποκράτης Τσακιρίδης θέτει στόχους, βάζοντας ψηλά ιδιαίτερες και μοναδικές γευστικές προτάσεις που… συγκινούν και προκαλούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Διαβάστε τις προτάσεις του για δύο χριστουγεννιάτικες συνταγές για τους αναγνώστες του Thesstoday.gr

Τα καλύτερα και τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που έχετε δοκιμάσει

Υλικά

1,5 kg αλεύρι Αμερικής
625gr kg ζάχαρη
100gr χρυσή μαγιά (από το φούρνο)
5 αυγά
0,5 kg νερό
250gr βούτυρο (125 gr ζωικό, 125gr μαργαρίνη)
Μαχλεπι 10-15gr
Κακουλε 5gr
1κ.γ. Βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Μαστίχα Χίου

Εκτέλεση

Τοποθετούμε Όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε για περίπου 15 με 20 λεπτά στο δυνατό μέχρι να παρατηρήσουμε ότι η ζύμη μας ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.

Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες και κόβουμε φιτίλια, πλέκουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν , πασπαλίζουμε τα τσουρέκια μας με αυγό και ρίχνουμε φίλε αμύγδαλο η σουσάμι.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά της ώρας.

 

Τα μελομακάρονα μου!

Υλικά

1100 γρ. αλεύρι
50 γρ. καρυδόψιχα
580 ml. Ελαιόλαδο
150 γρ. ζάχαρη
200 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ¾ κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
¾ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κάψουλα βανιλλίνης

Για το μέλωμα
600 γρ. μέλι
450 ml. Νερό
350 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
3 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Με σύρμα ή στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για 3-4 τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανιλλίνη.

Ανακατεύουμε το χυμό, τη σόδα και το baking powder, τα προσθέτουμε μαζί στον κάδο μαζί με την καρυδόψιχα το ¼ από το αλεύρι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι όμως συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και καλύπτουμε ένα δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.

Πλάθουμε μελομακάρονα 25 γρ. και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας μικρό κενό.
Αν θέλουμε τ΄ ακουμπάμε με τον τρίφτη ή με πιρούνι για να κάνουμε «σχεδιάκια», προσοχή όμως δεν τα «πατάμε» θέλουμε να έχουν «ύψος» και να είναι σα μικρές οβίδες.

Ψήνουμε στους 175ο C για 22-25 λεπτά της ώρας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τις φλούδες και βράζουμε χωρίς ν΄ανακατέψουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μελώνουμε τα μελομακάρονα για περίπου 3 λεπτά, τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.

Μπορείτε να βρείτε πολλές και… νόστιμες ενδιαφέρουσες προτάσεις στη σελίδα του σεφ Ιπποκράτη Τσακιρίδη στο Facebook:

https://www.facebook.com/Ippokratis-Tsakiridis-Chef-156054901982931/

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο