Καβουρομακαρονάδα

Πρόταση απο τον σεφ Fanis Kassoulas

Υλικά {για 6 άτομα}:
15 Καβούρια
1 1/2 πακέτο Ζυμαρικά
2 κιλά ψιλοκομένη Τομάτα ( κονσέρβα )
2 φλυτζάνια Ζωμό ( απο τα βρασμένα καβούρια )
1/4 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
2 κρεμύδια
3 σκελίδες Σκόρδο
1 ματσάκι Μαϊντανό
10 φύλλα Βασιλικού
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένω πολύ καλά τα καβούρια, κάτω απο τρεχούμενο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αφού προσθέσω λίγο αλάτι, λεμόνι, λάδι και λίγο μαϊντανό ( για να τραβήξουν την μυρωδιά ) βάζω τα καβούρια και τα βράζω για 20΄σε μέτρια φωτιά. Βγάζω τα καβούρια και κρατώ τον ζωμό για τα ζυμαρικά και την σάλτσα.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω τα κρεμύδια ( ψιλοκομένα ) και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτω την τομάτα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνω να σιγοβράσουν. Λίγο πριν τραβήξω την σάλτσα απο την φωτιά, προσθέτω τα καβούρια, τα οποία έχω ανοίξει στην μέση ( για να ρουφήξουν σάλτσα ) καθώς επίσης τον μαϊντανό και τα φύλλα βασιλικού.
Βράζω τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, στο οποίο έχω προσθέσει και ένα φλυτζάνι ζωμό απο τα καβούρια. Αφού τα στραγγίσω, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα καβούρια. Στολίζω με φρέσκο μαϊντανο !!
Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο